Year 6 Multiplication and Division Fact Families Worksheet — Level 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 6 division worksheet.
Year 6 Multiplication and Division Fact Families Worksheet — Level 2 — Answers
Use the multiplication fact you know to find each missing number.
1.2 × 10 = 20, so 20 ÷ 2 = (answer space) and 20 ÷ 10 = (answer space)
Answer: 10, 2
Multiplication and division undo each other: 2 × 10 = 20, so 20 ÷ 2 = 10 and 20 ÷ 10 = 2.
2. (answer space) ÷ 8 = 2
Answer: 16
- 8 × 2 = 16
3. (answer space) × 3 = 9
Answer: 3
- 9 ÷ 3 = 3
4.9 × 2 = 18, so 18 ÷ 9 = (answer space) and 18 ÷ 2 = (answer space)
Answer: 2, 9
Multiplication and division undo each other: 9 × 2 = 18, so 18 ÷ 9 = 2 and 18 ÷ 2 = 9.
5.30 ÷ (answer space) = 5
Answer: 6
- 5 × 6 = 30
6. (answer space) × 8 = 80
Answer: 10
- 80 ÷ 8 = 10
7.3 × 10 = 30, so 30 ÷ 3 = (answer space) and 30 ÷ 10 = (answer space)
Answer: 10, 3
Multiplication and division undo each other: 3 × 10 = 30, so 30 ÷ 3 = 10 and 30 ÷ 10 = 3.
8.24 ÷ 4 = (answer space)
Answer: 6
- 4 × 6 = 24
9.10 × (answer space) = 20
Answer: 2
- 20 ÷ 10 = 2
10.10 × 4 = 40, so 40 ÷ 10 = (answer space) and 40 ÷ 4 = (answer space)
Answer: 4, 10
Multiplication and division undo each other: 10 × 4 = 40, so 40 ÷ 10 = 4 and 40 ÷ 4 = 10.
11. (answer space) ÷ 10 = 6
Answer: 60
- 10 × 6 = 60
12.6 × (answer space) = 42
Answer: 7
- 42 ÷ 6 = 7
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.